Ar GetTable.lv nokļūsi īstajā restorāna

rezervēts galdiņš

Mums katram ir atšķirīgas prasības pret apkārtējo vidi, atmosfēru, pieejamo komfortu un citām lietām, kas ietekmē mūsu pašsajūtu. Tomēr ir tādas reizes, kad skaidri zinām – mums vajag pašu labāko!

Man bija šāda situācija, kad ciemos uz Latviju bija ieradušies topošā vīra vecāki. Viņi ir itāļi, bet dēls jau vairākus gadus dzīvo Latvijā.

Mēs plānojam precēties, tāpēc uzaicinājām beidzot viņa vecākus iepazīties ar Latviju. Saprotiet, cik man šis bija nozīmīgs notikums, jo tā bija ne tikai mana tikšanās ar vīra vecākiem, bet arī brīdis, kad man jāparāda mūsu zeme un kultūra. Saplānojām vairākas ekskursijas un kultūras pasākumus, kas ļautu gūt aptuvenu priekšstatu par Latviju.

Pirmajā vakarā pēc ierašanās plānojām viņus aizvest vakariņās uz kādu labu restorānu. Un tad sapratām, ka nekādi nevaram vienoties par restorānu, mūsu viedokļi tiešām atšķīrās. Man šķita, ka topošais vīrs izvēlas variantus, kas nav gana izsmalcināti un kvalitatīvi, jo vajag taču pašu labāko. Lai atrastu kompromisu, nolēmām meklēt palīdzību internetā un pameklēt kādus ieteikumus. Un pavisam nejauši mūsu glābiņš izrādījās mājas lapa GetTable.lv

GetTable.lv – pārdomāta izvēle

rezervēts galdiņšŠajā mājas lapā mēs beidzot sapratām, ka ir jāizvirza konkrēti kritēriji, ko vēlamies redzēt šajā restorānā, lai atrastu ideālāko variantu. Cena šoreiz nebija noteicošā, jo noteikti negribējām, lai viņi domā, ka taupām naudu tik svarīgā tikšanās reizē. Daudz svarīgāk šķita piedāvāt izmeklētu un īpašu ēdienkarti.

Es gribēju, lai viņi nogaršo latviešu produktus un kādu tradicionālu ēdienu, bet draugs oponēja, ka vecāki esot diezgan konservatīvi un ne labprāt izmēģinot ko jaunu. Pirmajā reizē esot labāk piedāvāt kaut ko no viņu komforta zonas, lai labāk raisītos sarunas un visi justos atvērtāki. Tad nu meklējām GetTable.lv mājas lapā tādu restorānu, ka atbilstu šādām prasībām. Skaidrs, ka viņu komforta zona ir Itālijas un Vidusjūras virtuve.

Meklējām šādus restorānus, to Rīgā bija tiešām daudz. Bet man iekrita acīs restorāns „Locale”, jo aprakstā bija teikts, ka tajā ir savienota tieši latviešu un itāļu virtuve. Šeit bija iedzīvināts mūsdienu latviešu virtuves koncepts, kas tika apvienots ar Vidusjūras ēdienkartes tendencēm.

Tika izmantoti daudz vietējie produkti, kas pārvērsti eiropeiskos un it īpaši itāliskās noskaņās ieturētos ēdienos. Nodomāju, ka tas tiešām varētu būt labs kompromiss un arī sarunu temts, jo tā būs itāļu virtuve latviskā versijā. Tā kā restorāna šefpavārs arī ir itālis, tad bija liela iespēja, ka mūsu viesi novērtēs šo žestu.

Lielisks vakars restorānā „Locale”

Vakariņas šajā restorānā izvērtās tiešām fantastiskas. Vide bija gaiša, grezna un izsmalcināta. Tas bija tieši viesu stilā, jo viņi bija nedaudz aristokrātiski cilvēki savās izpausmēs. Sarunas raisījās, visi bijām dzīvespriecīgi un laimīgi, ka esam satikušies. Tomēr īstā atvērtība un sarunas sākās tad, kad atnesa ēdienu, jo atklājās, ka topošā vīra vecāki ir kaislīgi gardēži un par ēdienu var runāt stundām. Un tā nu mums bija gana daudz laika, lai apspriestu izsmalcinātos „Locale” ēdienus.

Comments are closed.