Kā izvēlēties gāzes plīti?

gāzes plītisGatavot ēst, laiku pa laikam, nākas katram no mums. Un virtuve ir, gribam to, vai nē, vieta mājoklī, kur tikko gatavota ēdiena smarža piešķir visam pārējam mājoklim īpašu omulības sajūtu. Ja mājās ir pieslēgta gāze un esam nolēmuši, ka nevēlamies atsevišķi uzstādīt iebūvējamo cepeškrāsni un vārāmo virsmu, tad atliek vien izvēlēties gāzes plīti. Un tad jāsāk domāt – kuru izvēlēties, lai tā atbilstu praktiskajām un estētiskajām prasībām. 

Tiekot skaidrībā ar atbilstošāko gāzes plīts izmēru – jo tas tomēr ir pats galvenais – izvēlēties ierīci, kuru varam novietot savā virtuvē – vieta atļauj, tālāk jālemj par to, kāda plīts labāka -  ar gāzes cepeškrāsni  vai elektrisko . Katram cepeškrāsns tipam ir savas priekšrocības un trūkumi: gāzes cepeškrāsns, piemēram, ir ekonomiska un ātrāk uzkarst, tajā ir ērti cept pīrāgus un gaļu uz iesma. Bet elektriskā cepeškrāsns ar konvekciju, grilu, iesmu un ēdiena pagatavošanas režīmu “uz tvaika”, spēj īstenot pat pašas drosmīgākās receptes. Te labāk saprast laikus – cik bieži un kādiem mērķiem izmantojam cepeškrāsni ikdienā. Ja to darām reti un nesarežģītiem ēdieniem, diezin vai būs nepieciešama augsti funkcionāla un dārga elektriskā cepeškrāsns.

Tomēr, lai kādu cepeškrāsni arī neizvēlētos, galvenais, pievērst uzmanību tam, lai cepeškrāsnij būtu: termozonde ēdiena iekšējās un ārējās temperatūras noteikšanai, lieliski noderēs arī viena vai divu līmeņu turētāji un cepeškrāsns durtiņas bloķēšanas iespēja, kas padara ēdiena pagatavošanu cepeškrāsnī par pilnībā drošu gan pašiem, gan arī bērniem, kas var atrasties virtuvē ēdiena gatavošanas laikā.

Cepeškrāsnij jebkurā gadījumā noderēs arī taimeris, kurš laikā paziņos par to, ka ēdiens ir gatavs un var slēgt cepeškrāsni ārā, savukārt dažās cepeškrāsnīs taimeris atslēgs to automātiski.

Gan gāzes, gan arī elektriskajās cepeškrāsns iekšējais pārklājums ir vēl viens būtisks moments plīts izvēlē, jo tieši no tā ir atkarīgs, cik daudz laika nāksies tērēt plīts tīrīšanai un cik bieži tas būs jādara. Gāzes plīts virsma ir labākā savā ziņā pēc ekonomiskuma un ēdiena pagatavošanas ātruma, sevišķi ar divi vai trīs liesmu līmeņu gāzes degļiem. Nebūs jāraizējas par to, ka ēdiens var piedegt vai iztvaikot, vai ka varētu sākties ugunsgrēks – var izvēlēties gāzes cepeškrāsns modelis, kurai ir taimeris, lai var pārtraukt ēdiena pagatavošanu laicīgi, vai arī uzstādīt taimeri, kas izslēgs plīti automātiski.

Otrkārt, gāzes kontrole pārtrauks gāzes padevi, ja caurvējš vai šķidrums no katla nodzēsīs gāzes degļa liesmu – arī lieliska funkcija jaunajās gāzes plītīs.

Neskaitot plīts dizainu un krāsu, pievērsiet uzmanību tam, lai plīts būtu ar papildu sekciju traukiem, kas ir svarīgi virtuves rūpīga izskata saglabāšanai un vietas ekonomijai.

Tātad – vispirms jānoskaidro plīts izmērs, jāizvēlas cepeškrāsns tips, galvā (vai uz papīra), jāsastāda saraksts ar nepieciešamām cepeškrāsns funkcijām, Jāizvēlas tāda plīts, kur gan virsmu, gan cepeškrāsni būtu viegļi tīrīt un kopt, jāizvēlas nepieciešamās funkcijas un, visbeidzot, jāpiemēro ierīce virtuves kopējam interjeram.

Comments are closed.