Mikroviļņu krāsns ar grilu

mikroviļņu krāsnsMikroviļņu krāsns ir lielisks papildus palīgs virtuvē, kas gan palīdz ietaupīt laiku ēdiena pagatavošanā, gan uzsildīšanā, gan dažādās citās darbībās virtuvē (burciņu sterilizēšanai, pārtikas atkausēšanai un tā tālāk).

Piemēram, kombinētajās mikroviļņu krāsnīs ir pieejams grila un konvekcijas režīms. Šādā mikroviļņu krāsniņā iespējams gatavot arī dažādus konditorejas izstrādājumus, tāpat kā cepeškrāsnī, tāpēc laba un funkcionāla mikroviļņu krāsns var aizstāt plīti pilnībā, ja tā izvēlamies. Pašas labākās, modernākās un arī cenas ziņā dārgākās mikroviļņu krāsnis nodrošina ēdiena gatavošanu pēc automātiski ievadītām un saglabātām receptēm, kas ir to programmām. Tāpēc iespējams pagatavot ļoti dažādus ēdienus – gan veselīgus un diētiskus, gan arī neveselīgākus, taukākus, toties ļoti garšīgus.

Mikroviļņu krāsnis paredzētas dažādām darbībai – saldētu produktu atsaldēšanai, ēdiena sildīšanai, ēdienu gatavošanai, grillēšanai, sautēšanai un vēl. Tomēr, lai pareizi izvēlētos tādu mikroviļņu krāsni, kāda nepieciešama tieši Jūsu virtuvē, jāvadās pēc noteiktiem parametriem.

Viens būtu jauda un tilpums. Jaudīgāka mikroviļņu krāsns patērēs mazāk laika ēdiena gatavošanas procesā. Varam izvēlēties pašu jaudīgāko mikroviļņu krāsni, kuras jauda ir 1600W, vai arī vienkāršu krāsniņu ar 700W, tomēr atšķirības to spējās būs acīmredzamas. Atkarībā no tā, cik cilvēku ir ģimenē un cik daudz ēdiena jāgatavo vai jāuzsilda, būtisks ir mikroviļņu krāsniņas tilpums. Lielākam cilvēku skaitam ģimenē noderēs krāsiņa, kuras tilpums ir ar 31 litru un lielāku kameru, kamēr, ja ģimenē ir mazāk cilvēku, pietiks ar mazāka tilpuma mikroviļņu krāsniņu.

Mikroviļņu krāsnis var iedalīt pēc to vadības tipa: elektroniskā, mehāniskā vai sensora. Atšķirības ir visām, piemēram, elektroniskās pogu vadības mikroviļņu krāsnis ir aprīkotas ar dažādām ēdiena gatavošanas programmām. Savukārt mehāniskās mikroviļņu krāsnij jaudas un gatavošanas režīma līmenis jāpielāgo pašam lietotājam. Kamēr sensora tipa krāsniņās vadība notiek vien ar viegliem pieskārieniem.

Tas, cik viegla vai sarežģīta būs mikroviļņu krāsniņas kopšana, atkarīgs no ierīces iekšējā pārklājuma materiāla. Bieži vien ierīces ir ar tādu pārklājumu, kur pietiek vien iztīrīt ar mīkstu sūklīti vai izmantojot “tvaicēšanas metodi”- ievietojot krāsniņā trauku ar ūdeni un pāris minūtes to vārīt. Tā pēcāk būs vieglāk iztīrīt mikroviļņu krāsniņas kameru.

Dažādos mikroviļņu krāsns modeļos pieejami dažādi režīmi, kas paredzēti specifiskai ēdiena pagatavošanai – grilēšanai, atsaldēšanai, ēdiena apgrauzdēšanai (jo kam gan negaršo ēdiens ar kraukšķīgu un garšīgu garoziņu).

Ja paredzēts krāsniņu iebūvēt virtuves iekārtā, tās nišā vajadzētu iekārtot ierīces ventilācijas vietu – 5 cm no katras malas. Nevajadzētu krāsniņā lietot nepareizus traukus, jo tas sabojās gan krāsniņu, gan traukus.

Comments are closed.