Sasaldēt ziemai un baudīt vasarai.

saldētavasKā ziemā, tā vasarā, saldētava ir ļoti laba iekārta, kurā bez problēmām varam uzglabāt ēdienu, ogas, dārzeņu, saldējumus, sasaldēt sulas un ko tik vēl nē (kas nu kurai saimniecei ienāk prātā). Tad nu lūk, ja vēl šādas ierīces mājās nav, bet apsveram domu par tādas iegādi – daži padomi, kā iegādāties, praktisku, ērtu un modernu saldētavu.

  1. Tilpums – lielākai ģimenei būs nepieciešama lielāka saldētava. Saldētava, tilpumā līdz 200 litriem, paredzēta tikai četru cilvēku ģimenei (standartā – divi pieaugušie un divi bērni). Lielākai ģimenei jau būs nepieciešama lielāka saldētava, plus, tās izmēri atkarīgi no tā, ko plānojam saldētavā ievietot – ja vasaras ražas sasaldēšanas apjomi ir lielāki – būs nepieciešama arī tilpumā lielāka saldētava.

  2. Novietojums – ir vērts pievērst uzmanību saldētavas atvēršanas un novietošanas veidam – vai vēlamies no augšas atveramu saldētavu, vai no sāniem – līdzīgi kā ledusskapim, atkarībā no vietas, kur plānojam to novietot un kā būs ērtāk. Piemēram, no augšas atveramās saldētavas būs ietilpīgākas, tomēr tajās var būt grūtāk ievietot produktus, jo īpaši, ja iekšpusē nav izvietoti plauktiņi. Vertikālās – skapīša tipa – saldētavas, izskatīsies glītāk virtuvē. Katrs produkts atradīsies tam paredzētajā vietā, plauktiņā un to būs viegli atrast.

  3. Atsaldēšanas veids – automātisks vai manuāls. Pērkot saldētavu, vērts noskaidrot – kāds ir tās atsaldēšanas veids. Manuālās atsaldēšanas sistēmas saldētavas kopšana ir sarežģīta un ir līdzīga ledusskapja atsaldēšanai. Kā minimums reizi gadā nāksies atslēgt saldētavu no tīkla, pilnībā atbrīvot kameru un visas tās atvilktnes no produktiem un gaidīt, kamēr izkusīs ledus. Tad nāksies atbrīvoties arī no izkusušā ūdens, kā arī nomazgāt un izžāvēt saldētavas iekšpusi. Ērtāka ir saldētava ar No Frost sistēmu, kura veiks atsaldēšanu automātiski. Turklāt, šādā saldētavā produkti nekad nepārklāsies ar biezu ledus kārtu (pat ilgi uzglabājot tos).

  4. Jauda – pērkot saldētavu, pievēršam uzmanību vēl diviem parametriem: jauda un saldēšanas klase. Jo vairāk produktu plānot uzglabāt sasaldētus, jo lielāka būs saldētavas ietilpība, respektīvi, arī lielāka sasaldēšanas jauda. Tāpat, jo saldētavai vairāk saldēšanas klases zvaigznīšu, jo ilgāk tajā var uzglabāt produktus.

Comments are closed.